5.11.2006

SOM UNA NACIÒ? CATALANS

Cada nació té l'estat que es mereix. En el cas de la nació catalana tenim l'estat Espanyol. No, no, no som un nació sense estat, tenim l'estat espanyol que ens guia, ilumina, consenteix, renya, ens donen cosell i ens condeix un nou estatut. I tot li ve d'un "derecho de conquista" de quasi tres segles. On s'ha vist que cap país conquerit per les armes i conservat "por la gracia de Dios" es deixi de la mà i se'l deixi autogobernar-se, auto-financiar-se, decidir el seu destí com a poble.

Quina merda de nació som si amb el 89% del parlament d'acord i el carrer amb ganes de sotir a demanar els nostres drets, claudiquem i li deixem redactar al nostre Estatut, que havia de ser una mena de constitució d'encaix de Catalunya dins d'Espanya, al poder de Madrid.

Per què no va negociar el Parlament de Catalunya en bloc a Madrid? Que hi havia problemes? home es clar, no cediran facilment ni un gram de sobirania. Però una nació com la catalana estava darrera del seu parlament i haguessim sortit a defensar el nostre Estatut. A canvi, el PSOE pacta el govern de la futura Catalunya amb el Sr. Mas. Diu el Sr. Mas que hi havia entrebancs i ell, visionari, va desbloquejar la situació. A canvi de què Sr. Más, a canvi de què? Arasaben que l'estatut de la Moncloa ha "salido limpio como una patena" després de "pasarle cepillo"

Mentre un milió de catalans convocats per associacions ciutadanes , sortian al carrer. Per què no estaven al nostre costat, al de la gent, els polítics del PSC, de CIU?. No hi eren perque els que el preocupava no era la nació ni l'Estatut, sino de pactar per a mantenirse i guanyar el poder.

Avui s'ha escenificat un pas més. Esquerra ha estat expulsada del gobern. L'oposició donarà suport al Govern del PSC fins les eleccións d'octubre. Després segurament PSC recolzarà CIU i CIU recolzaria al PSOE a Madrid. I Maragall? potser a Madrid també han decidit que no interessa. Per què el nostre destí com a poble depend d'aquest pactes conjunturals i si som una nació pervquè hem renunciat a un Estatut més alt, més potent, amb més autogovern, millor financiació, per a que el PSOE s'aguanti a Madrid?

Per què no han convocat i movilitzat al poble català fart dels insults i humilacions del PP i de la sornaria del Zapatero.?

Per què ens van il.lusionar amb un Estatut que ens encaixaria definitivament dintre de España com la nació que som i en canvi ens tornen un Estatut que em prou feines deixa per escrit el que practicament ja tenim ara?

Per què han separat i enfrontat als catalans davant de Madrid, del PSOE, del PP que encara es fa creus de com amb la bronca, la mentida, la demagogia, el populisme i la propaganda goebelsliana, ha aconseguit desencaixar definitivament una posible i necessaria solució de Espanya en clau nacionalista.

De perduts al riu: Hem de votar aquest nou estatut i esperar uns alstres 25 o 30 anys, per tornar a Madrid a que se n'enfotin altre cop de nosaltres? segurament ja serà massa tard. Segurament el café para todos ja serà inamobible i els drets històrics dels catalans faran riure i la nostre llengua potser ja ni es parli amb normalitat.

No hay comentarios.: